Inovatii permanente in solutiile de detectie pentru industrie

Detectia obiectelor este acum mai usoara daca folositi senzorii potriviti. Consultati selectia noastra de senzori marca SICK pentru detectia obiectelor.

Soluţiile de detecţie pe care specialiştii COMPEC vi le propun în acest articol vin să confirme intenţia de a recomanda permanent cele mai recente tehnologii implicate în aplicaţiile din diverse domenii industriale (industria automotive, alimentară, logistică şi automatizare, etc.). Focalizarea pe eficienţă şi fiabilitate este premiza dezvoltărilor unor senzori inovatori, care fie reinventează noţiunea de detecţie sau o îmbunătăţesc prin modificarea unor caracteristici cheie, necesare proceselor de producţie automatizată.

Senzorii fotoelectrici G2F - performanţe excelente în carcase miniaturale

G2 Flat este un senzor fotoelectric miniatural pentru folosirea în special la sistemele robotizate şi de producţie compacte. Cu funcţia acestuia puternică de suprimare a fundalului (BGS), senzorul poate fi folosit pentru detecţia obiectelor la distanţe de doar 8mm, indiferent de dimensiunea sau tipul suprafeţei obiectelor. Acest lucru îl face o soluţie excelentă pentru toate tipurile de sarcini unde spaţiul de instalare este limitat şi deschide noi posibilităţi de miniaturizare în mediile industriale. Integrarea senzorului şi operarea acestuia nu au fost niciodată mai uşor de realizat. Fiind unul dintre cei mai mici senzori fotoelectrici, G2 Flat este soluţia inteligentă de detecţie în fomat miniatural pentru automatizările industriale.

Caracteristici

 • Carcasă ultra-subţire pentru cele mai mici spaţii de instalare
 • BGS: detecţia obiectelor de la numai 8mm distanţă
 • Dimensiunea minimă detectabilă: 0,1mm
 • Detecţia fiabilă a obiectelor mate, transparente sau strălucitoare
 • Sursă optică cu LED special proiectat, PinPoint
 • Carcasă dură din VISTAL, cu plăci de montare din oţel
 • Poate fi ajustat în mod individual în funcţie de cerinţele integratorilor

Beneficii
Performanţe foarte ridicate pentru zonele de producţie miniaturală, specifice industriei electronice: carcasa miniaturală a senzorului G2 Flat permite dezvoltarea de proiecte şi mai compacte fără a face un compromis în ceea ce priveşte detecţia performantă. Senzorul poate fi integrat fără probleme în zone foarte înguste sau în spaţii reduse dimensional. Astfel, acesta deschide posibilităţi practic nelimitate pentru detecţia fiabilă a obiectelor în aplicaţii dintre cele mai comune precum, de exemplu, transportarea obiectelor de dimensiuni reduse în logistică.

Cu ajutorul funcţiei fiabile BGS, detecţia poate fi făcută şi la distanţe de 8mm.

Detecţii precise pentru obiecte mate sau strălucitoareDetectează obiecte foarte mici, de minim 0,1mm grosime (cu funcţia BGS) sau 0,2mm cu sistemul emiţător-receptor
Aplicaţii: braţe robotizate şi graifăre; integratori (industria farma, ambalare, automotive, logistică); conveioare de mici dimensiuni pentru electronice, celule solare, cablaje imprimate şi componente minuscule; automate de cafea/alimente; sisteme de acces cu uşi şi porţi automatizate; dispozitive de transport şi depozitare automatizată din industria logistică.

KTL180 - senzori cu fibră optică pentru detectarea contrastului

Senzorii din familia KTL180 detectează în mod fiabil diferenţele de contrast chiar şi la maşini cu viteze mari de rulare. Datorită frecvenţei de comutaţie de 31,2kHz, rezoluţiei de gri ridicate şi posibilităţii ajustării manuale a pragului de comutare la detecţie, KTL180 reprezintă soluţia ideală pentru detecţia sigură a diferenţelor de contrast. Timpul de răspuns de numai 16 microsecunde asigură detecţia stabilă şi precisă a diferenţelor de contrast, de exemplu în cazurile marcajelor tipărite de pe ambalajele lucioase. Diversele proceduri de învăţare disponibile contribuie la creşterea flexibilităţii la integrarea în vaste domenii de aplicare. Senzorul poate fi rapid ajustat prin intermediul afişajului cu 7 segmente şi a meniului intuitiv.
Caracteristici
 • Frecvenţă de comutaţie  de 31,2kHz la un timp de răspuns de 16µs
 • Gamă dinamică de detecţie mare
 • Afişaj multifuncţional cu 7 segmente
 • Funcţie de salvare a configuraţiei pentru schimbarea facilă a formatului
 • Funcţie de învăţare dinamică în  1 punct sau 2 puncte
 • Funcţie master-slave
 • O gamă largă de fibre optice disponibile

Aplicaţii: toate aplicaţiile industriale în care contrastul reprezintă caracteristică decisivă de sortare; aplicaţii cu spaţiu de instalare redus; producţia de baterii; detecţia marcajelor imprimate; controlul tipăririi în tipografii; umplerea recipientelor cu substanţe de contrast.

GRF18S - soluţie compactă pentru detecţia nivelului

GRF18S reprezintă un senzor optic compact de nivel ce este caracterizat în principal de instalarea acestuia extrem de facilă. Tehnologia dovedită a senzorului fotoelectric de proximitate energetic este fundaţia pe care se bazează performanţele tehnice ale soluţiei. Acest lucru permite fabricarea uşoară şi rapidă a unei soluţii compacte de detecţie. Prin folosirea materialelor de calitate precum oţelul inoxidabil de tip 1.4404 şi a polisulfonatului precum şi a designului carcasei cu clasă de protecţie IP69, GRF18S garantează o fiabilitate crescută a proceselor, chiar şi în condiţii ambientale dure în afara recipientului în care se află materialul al cărui nivel se doreşte a fi măsurat. Instalarea rapidă şi fără probleme, fără necesitatea calibrării mediului, reduce nu numai costurile de instalare dar şi pe cele aferente mentenanţei. Datorită tehnologiei optice aferente detecţiei, GRF18S este pretabil în particular mediilor lichide.
Caracteristici
 • măsurarea fiabilă a nivelului lichidelor
 • design compact, fără necesitatea calibrărilor
 • temperatura de proces de maxim 55°C, presiunea de proces de maxim 16bar
 • clase de protecţie IP67 şi IP69
 • conexiune de proces G1/2”
 • carcasă inox 1.4404
 • ieşire digitală cu tranzistor PNP sau NPN
 • conformitate FDA şi UL

Aplicaţii: monitorizarea nivelului în particular pentru fluide bazate pe apă; protecţia pompelor la lipsa apei; monitorizarea nivelului în unităţile de amestecare a sistemelor de curăţare
Exemplu de aplicaţie: Monitorizarea nivelului de ciocolată în recipientele de menţinere în formă lichidă
Monitorizarea nivelului în containerele de  stocare este un mod principal de a asigura fluxul fin de procesare a maşinilor de picurare a ciocolatei în recipientele comerciale. Senzorul de nivel GRF18S este soluţia potrivită acestei aplicaţii. Senzorul este proiectat să nu fie afectat la exterior de prezenţa lichidelor, nu necesită mentenanţă şi este excelent pentru monitorizarea nivelului lichidelor. Carcasa din inox îl face o soluţie foarte rezistentă la agenţii de curăţare specifici industriei alimentare în vederea conformării cu cerinţele impuse de FDA.

SimpleSense - soluţia de detecţie optică cu cel mai bun preţ

Senzorii Z18 SimpleSense reprezintă soluţia ideală de detecţie pentru aplicaţiile standard unde distanţele de detecţie necesare sunt reduse. Cu o mare varietate a carcaselor disponibile, a opţiunilor de montare şi a principiilor de construcţie optică, senzorii fotoelectrici hibirizi sunt pretabili pentru toate tipurile de medii de detecţie. Senzorii sunt uşor de montat şi pot deasemenea să fie integraţi în liniile deja existente de fabricaţie datorită formatului acestora miniatural. Această combinaţie de performanţe de top împreună cu costuri eficiente face din senzorii Z18 SimpleSense soluţia ideală oriunde este nevoie de detecţie fiabilă.

Caracteristici

 • tehnologie modernă OES4 ASIC pentru performanţe optice excelente şi imunitate la lumina ambientală
 • diverse variante ale formatelor carcasei: cilindrică filetată M18, cuboidă, hibridă
 • gamă variată de opţiuni de montare
 • ieşiri programabile
 • nu este nevoie de sursă de alimentare cu clasă de protecţie II

Aplicaţii: aplicaţii standard cu benzi conveioare; aplicaţii simple în automatizări; uşi, porţi şi turnicheţi.
Exemplu de aplicaţie: Separarea persoanelor în zonele de acces
În cazul gărilor, a gurilor de metrou sau al aeroporturilor, sisteme de acces automatizate asigură că doar ce cu bilete valide pot trece prin turnicheţii special amplasaţi. O serie de senzori cilindrici fotoelectrici din seria SimpleSense detectează persoanele ce trec prin punctele de acces. Controllerul special folosit să preia semnalele de la senzori se asigură că doar o singură persoană poate trece o dată prin  zona de acces.

Autor: Mihai Priboianu